www.itc.hu ITConsult-Pro Információtechnikai Zrt. Magyar English  
   
 

Dokumentum-szolgáltatás

Digitális tartalmak távoli elérése

A digitális tartalmak interneten keresztül történő szolgáltatása biztosítja a szolgáltatott tartalom egységes kezelését, lehetővé téve egy cég számára munkatársainak és partnereinek naprakész és gyors tájékoztatását. Felmerülhet viszont az egyes anyagokhoz való illetéktelen hozzáférés lehetősége, illetve fennállhat annak a veszélye, hogy az internetről letöltött anyagokat az egyes partnerek utólag módosítják. A felsorolt problémák kiküszöbölhetők a dokumentumokhoz történő hozzáférés megfelelő szervezésével és olyan fileformátumok választásával, amelyek biztosítják a rajtuk végezhető műveletek testre szabott beállítását.
Ennek az elvnek megfelelően alakítottuk ki DOCU-Navi megoldásunkat.

DOCU-Navi

Felépítése és használata
A DOCU-Navi két fő alkotóeleme egyrészt a dokumentumgyűjtemény, másrészt a dokumentumok elérését és felhasználók regisztrálást, törlését, egyszóval karbantartását biztosító WEB-es alkalmazás.

A dokumentumgyűjtemény legkisebb elemei a dokumentumok, amelyek pontosan azonosítható elnevezéssel, téma és hozzáférési jog szerint rendszerezetten kerülnek tárolásra egy könyvtárszerkezetben, fejezetenként külön könyvtárban. Kezelhetők külön vagy együtt. A dokumentumok témakör alapján vannak fejezetekbe sorolva. Egy fejezeten belül tartalom szerint megkülönböztethetők alsó szintű dokumentumok, amelyek egy önálló elemet képeznek, és tartalomjegyzék típusú dokumentumok, amelyekből minden többelemű témacsoport esetén legalább egy van.

Frissítés a tárolási struktúra ismeretében a könyvtárszerkezethez biztosított védett távoli hozzáféréssel történhet. A katalógus dokumentum szinten bővíthető, de lehetőség van teljesen új témakör feltöltésére is.
A megjelenítésnél elsődleges szempont a könnyű navigálás az egyes témakörökön belül elhelyezett dokumentumok között. A HTML oldalról hivatkozott PDF, EXCEL, WORD dokumentumok új böngészőablakban jelennek meg.

Webes alkalmazás biztosítja a látogatók tájékoztatását, a regisztrált felhasználók hozzáférését a dokumentumgyűjteményhez, valamint a felhasználók adatainak karbantartását. A Felhasználói komponens hivatott eldönteni egy felhasználóról, hogy jogosult-e hozzáférni a dokumentumokhoz, az adminisztrációs komponens segítségével pedig a regisztrációra jogosultak halmazát lehet karbantartani (felhasználók listázása, új felhasználó felvétele, felhasználó adatainak módosítása, törlése, azonosító szüneteltetése, elfelejtett jelszó pótlása).

A dokumentumokhoz való hozzáférés kétszintű:
- a látogatók csak a bevezető szöveget és a fő tartalomjegyzéket olvashatják,
- a regisztrált felhasználók a szolgáltatott anyagokat másolhatják, letölthetik, kinyomtathatják.

PDF dokumentummá konvertálandók az olyan anyagok, amelyeket a megrendelő védeni szeretne az utólagos módosítástól. A PDF dokumentumok forrásai a megrendelő által szerkesztett WORD dokumentumok. Egy PDF fájlon végezhető műveletek a fájlban vannak kódolva a megrendelő igényei szerint, jelszóval védve az illetéktelen módosítástól. A WORD dokumentumok letölthetők, módosíthatók és szükség esetén nyomtathatók. HTML dokumetumok rendszerint tartalomjegyzékek, amelyek utólag egyszerűen módosíthatók. Fájltípusuk alapján a dokumentumok lehetnek: WORD (.doc), PDF (.pdf), EXCEL (.xls), HTML (.html) állományok.


Kapcsolódó szolgáltatások: Szerverek elhelyezése >>>Szoftverfejlesztés >>>

 

 
   
   
   

Copyright © 2009 ITConsult-Pro Zrt. Minden jog fenntartva.